×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 520

Naši testeři absolvovali v posledních 3 měsících intenzivní Cypress Akademii, kdy se dvakrát týdně scházeli v odpoledních až večerních hodinách a učili se, jak na automatizované testy.

Myšlenku intenzivní akademie měl Jirka Kvasnička, náš leader testingu, v hlavě již několik měsíců. Zvyšování kvalifikace našich lidí je pro něj hlavní prioritou, zároveň je to také jedna z našich nejdůležitějších firemních hodnot. 

A proč jsme se pustili zrovna do Cypress? 

"Tohle téma vzniklo z velkého zájmu lidí o tento nástroj a zároveň odráží také potřeby trhu po automatizačních testerech." říká Jirka. Dále také dodává, že je s výsledkem akademie nadmíru spokojený." S danými možnostmi, ve stanoveném čase a s tím vším, s čím jsme do toho šli, jsem nemohl očekávat lepší výsledky. " doplňuje díky své účasti na kurzu.   

20230301 191530a

Přes 52 hodin online schůzek a nespočetně hodin samostatné i společné práce na zadaných úkolech.

To je obdivuhodný výkon. A i když bylo během akademie pár chvil, kdy si všichni zoufali, celkově převládají pozitivní pocity:

"První polovina kurzu, byla celkem náročná, mnoho nových informací, mnoho teorie. Postupem času jsme se do toho ale dostali. Největší vzpomínkou na tento kurz bude určitě závěrečný úkol. Využili jsme všechno, co jsme se v průběhu kurzu naučili, takže jsme nabyli i sebejistoty, že tomu opravdu rozumíme.

Nikdy jsem si nepředstavoval, že bych ochotně obětoval tolik volného času k splnění domácího úkolu tak, abych byl se svou prací spokojený. Však jsem býval ten, co ve škole psal úkoly o přestávce před hodinou." tvrdí Minh Chau Le alias Michal.

20230301 202242a

 

A jedna úsměvná historka nakonec.

Nutno přiznat, že si prý občas zoufal i lektor. To třeba ve chvíli, kdy se podařilo přibližně po dvou měsících běžícího kurzu vymazat jednomu studentovi celé repozitory v GitHubu. Ale navzdory menším trablům hodnotí i Petr akademii kladně:

"Byla to opravdu jízda! Měl jsem šikovné studenty. Výsledkem je to, že většina účastníků školičky nyní bude moci začít automatizovat, a podle mě úspěšně. Naučili se totiž nejen to, jak ovládat Cypress a vypořádat se s možnými nástrahami, ale také to, jak testy vytvářet udržitelně a jak se vůbec na tuto velkou výzvu připravit." říká Petr Fifka ze společnosti Tredgate, která s námi dlouhodobě v rámci vzdělávání spolupracuje.

 

Akademii dokončilo 10 z 12 unavených, ale šťastných účastníků.
Gratulujeme!

 

20230302 152324