×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 520
Report z akce Rock´n´Ride 2020

Přišel za mnou kolega, že by se rád připojil do skupiny Sportuji s Principal. Slovo dalo slovo a my se domluvili, že to jeho zapojení vezmeme pěkně od podlahy. 

Jelikož jezdí enuro na motorce, spojili jsme se přes něj s organizátory akce Rock´n´Ride, na které závodil o víkendu 11.-12.9., abychom je trošku podpořili. 

Teď jsme kolegu vyzpovídali, jaké to vlastně celé bylo, jelikož se vracel na "závodní dráhu" po 3 letech pauzy. 

Petr vypráví:

Z "ready" do polochroma

"Do doby, něž jsem si během přípravy pohmoždil pravé zápěstí a dostal sádru, jsem doufal, že se dostanu někam mezi 10. a 15. místo. Nejen, že mi sádru sundali jen 10 dní před závodem, ale hned následně jsem si týden před závodem během tréninku vykloubil levé rameno, takže jsem svoje očekávání snížil na dojet ve zdraví až do cíle. Vrcholem příprav se pak stala střevní chřipka, kterou jsem dostal v noci z pátku na sobotu. Nechtěl jsem to vzdát, a tak jsem nakonec startoval posilněn dvěma injekcemi - proti bolesti a proti zvracení.

IMG 0025  MicrosoftTeams image

Polochromý, ale na startu!

Do závodu jsem nakonec startoval namísto mého parťáka já, ačkoliv jsem se na hromadný start vzhledem k okolnostem necítil. Na motorce jsem byl sice mezi prvními, ale než jsem vyrazil, byla přede mnou dobrá dvacítka jezdců. Nestačilo, že mi ujeli, ještě za sebou stihli "postavit" prašnou stěnu, přes kterou nebylo vidět ani na špičku nosu (obrazně řečeno, neboť na nos si během jízdy nekoukám - potřebuju vidět před přední kolo), a tak jsem se propadl až na chvost startovního pole.

Během prvního kola se ale ukázalo, že se opatrnost vyplatila, neb jsem postupně předjel dobrou řádku (v prachu, křoví a mezi stromy "odpočívajících") jezdců a první předání jsme absolvovali už na 15. místě. Původní plán jet dvě kola (v závodě se střídáme po minimálně jednom a maximálně třech kolech) vzal za své během prvního kola druhého střídání, kdy jsem nestačil ve výjezdu zareagovat na pád jezdce přede mnou a šel k zemi také.

Jeden pád nestačí...

Napumpovaný adrenalinem jsem zapomněl na "bolavé rameno", což se mi vymstilo při snaze motorku rychle zvednout, a tak jsem šli opět k zemi oba (tedy já a motorka). Nakonec jsem v tomto nešťastném výjezdu ztratil 2 minuty a asi 20 míst.

Závod jsem pak dokončil v "lehkém" rytmu a drobnou radostí mi bylo, že jsem ještě v průběhu stačil další 5 jezdců předjet zpět."S výsledným 28. místem (ze 40) jsem tedy nakonec spokojený. Navíc - srovnáním časů z tréninku a porovnáním s kolegy se ukázalo, že ono původní "vysněné" umístění by v případě mého, všemi výše zmíněnými neduhy nezdolaného, já mohly dopadnout." 

Petr Tichý, Azure Solution Architect