Marcelka nás poslední dobou zásobuje jedním meetupem za druhým. Tentokrát, naposled před příchodem nového roku, jsme se zaměřily na zdravě připravované vánoční cukroví a zdobení perníčků.
Přesto, že v kancelářských prostorách chybí trouba (koho by ři zařizování napadlo, že ji budeme v kancelářích potřebovat, že? :-) ), jsme si poradily a připravily chutné pohoštění nejen samy pro sebe, ale také pro kolegy, kteří hned ráno mlsně obhlíželi ledničky, zda pro ně něco nezbylo.
Atmosféra byla opět velmi příjemná a provoněná sladkostmi tak, že se nám všem sbíhaly sliny a nemohly jsme se dočkat finálního debužírování. Některé z nás (ano, příznávám se dobrovolně) ochutnávaly už v průběhu :-) .
A který recept nám chutnal nejvíce? Zkuste si jej také:
Kokosová očka
Suroviny:
2 vařené žloutky
40 g strouhaného kokosu
120 g moučkového cukru
40g másla
Rum
Postup:
Máslo a cukr spojíme mícháním, přidáme na jemném struhadle nastrouhané uvařené žloutky, pak přimícháme kokos a trochu rumu. Děláme malé kuličky, které obalíme v kokosu a doprostřed uděláme důlek (já jsem si pomáhala tyčkou od měchačky :), do kterého kápneme čokoládu. Na doporučení jsem použila injekční stříkačku – výborně se s tím plní...
Doporučuji spíše dělat dvojitou dávku, z jedné jich je relativně málo.