×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 520

Marcelka nás poslední dobou zásobuje jedním meetupem za druhým. Tentokrát, naposled před příchodem nového roku, jsme se zaměřily na zdravě připravované vánoční cukroví a zdobení perníčků.

Přesto, že v kancelářských prostorách chybí trouba (koho by ři zařizování napadlo, že ji budeme v kancelářích potřebovat, že? :-) ), jsme si poradily a připravily chutné pohoštění nejen samy pro sebe, ale také pro kolegy, kteří hned ráno mlsně obhlíželi ledničky, zda pro ně něco nezbylo.

Atmosféra byla opět velmi příjemná a provoněná sladkostmi tak, že se nám všem  sbíhaly sliny a nemohly jsme se dočkat finálního debužírování. Některé z nás (ano, příznávám se dobrovolně) ochutnávaly už v průběhu :-) . 

A který recept nám chutnal nejvíce? Zkuste si jej také: 

Kokosová očka 

Suroviny:

2 vařené žloutky

40 g strouhaného kokosu

120 g moučkového cukru

40g másla

Rum

Postup:

Máslo a cukr spojíme mícháním, přidáme na jemném struhadle nastrouhané uvařené žloutky, pak přimícháme kokos a trochu rumu. Děláme malé kuličky, které obalíme v kokosu a doprostřed uděláme důlek (já jsem si pomáhala tyčkou od měchačky :), do kterého kápneme čokoládu. Na doporučení jsem použila injekční stříkačku – výborně se s tím plní...

Doporučuji spíše dělat dvojitou dávku, z jedné jich je relativně málo.