Snažíme se podporovat kolegy v tom, co dělají rádi. Naše Marcelka dlouhodobě dodává do našich kuchyněk v práci dobroty a udržuje nás tak nabité energií, abychom vydrželi plné pracovní nasazení.
Tentokrát pro nás uspořádala meetup, který byl (ač ne zcela záměrně), čistě v dámském duchu. Naučily jsme se, jak umíchat nezapomenutelné pomazánky, ochutnaly domácí pečivo, které se nám rozplývalo na jazyku, vyměnily si zkušenosti s různými druhy mouky a hlavně si užily skvělou a uvolněnou atmosféru.
Nejen, že jsme si báječně popovídaly a seznámily se s novými "parťačkami", které přišly z řad veřejnosti, ale zaujaly jsme především několik hladovců, kteří kroužili okolo jako mlsní supi a doslova žadonili o ochutnání – tak to u nás v kuchyni vonělo!
A pro nás nejlepší pomazánka? Jednoznačně tato:
Špenátový tvaroh s vlašáky
Suroviny:
- 250 g polotučného tvarohu
- Hrst baby špenátu
- Malou hrst vlašských ořechů
- 1 stroužek česneku
- 1 menší cibule
- Lžíce čerstvé petrželky
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na trošce olivového oleje. Přidáme nasekané vlašské ořechy a společně s cibulí je orestujeme. Dále přidáme prolisovaný stroužek česneku a lehce pokrájený čerstvý špenát. Špenát na pánvičce prohřejeme, aby změkl, ale nebyl úplně rozvařený. Směs necháme trochu zchladnout a smícháme v misce s tvarohem. Přidáme petrželku a podle chuti osolíme a opepříme.