Snažíme se podporovat kolegy v tom, co dělají rádi. Naše Marcelka dlouhodobě dodává do našich kuchyněk v práci dobroty a udržuje nás tak nabité energií, abychom vydrželi plné pracovní nasazení. 

Tentokrát pro nás uspořádala meetup, který byl (ač ne zcela záměrně), čistě v dámském duchu. Naučily jsme se, jak umíchat nezapomenutelné pomazánky, ochutnaly domácí pečivo, které se nám rozplývalo na jazyku, vyměnily si zkušenosti s různými druhy mouky a hlavně si užily skvělou a uvolněnou atmosféru.

Nejen, že jsme si báječně popovídaly a seznámily se s novými "parťačkami", které přišly z řad veřejnosti, ale zaujaly jsme především několik hladovců, kteří kroužili okolo jako mlsní supi a doslova žadonili o ochutnání – tak to u nás v kuchyni vonělo!

A pro nás nejlepší pomazánka? Jednoznačně tato: 

Špenátový tvaroh s vlašáky

Suroviny:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • Hrst baby špenátu
  • Malou hrst vlašských ořechů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 menší cibule
  • Lžíce čerstvé petrželky
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na trošce olivového oleje. Přidáme nasekané vlašské ořechy a společně s cibulí je orestujeme. Dále přidáme prolisovaný stroužek česneku a lehce pokrájený čerstvý špenát. Špenát na pánvičce prohřejeme, aby změkl, ale nebyl úplně rozvařený. Směs necháme trochu zchladnout a smícháme v misce s tvarohem. Přidáme petrželku a podle chuti osolíme a opepříme.

Obraťte se na nás

Chcete poradit? Zanechte nám svůj kontakt
Bez vašeho kontaktu Vás nebudeme moci kontaktovat

Neplatný vstup