Automatizace práce v prostředí M365

Každý se denně potýkáme s mnoha činnostmi, které za nás může udělat někdo jiný. Nebo lépe řečeno - něco jiného. Prostředí Microsoft 365 v sobě ukrývá nástroje pro automatizaci, které nám mohou bez nadsázky šetřit desítky minut denně. Co je to Power platforma, jaké obsahuje nástroje a jak je můžeme využít?

Číst dál...

Diskuze: Výběr technologií do veřejného IT projektu

Jak modernizovat veřejný sektor, podporovat digitální inovaci a vybrat správnou technologickou platformu? Kdy zvolit proprietární software a kdy dát přednost open source? Jaké jsou jejich hlavní výhody a nevýhody? Naši speakeři a hosté nám ukázali, že i když je dnes open source skloňován všemi směry, nic není černobílé. 

Podívejte se na videozáznam nebo si poslechněte výstup jako podcast.

Číst dál...

Moderní spolupráce v MS Teams

Mysleli jste si, že Microsoft Teams je jen novější verze Skype for Business a slouží primárně k volání? Omyl! V tomto nástroji je možné kompletně řídit vaše projekty včetně komunikace, sdílení souborů, tvorby dokumentů, zadávání úkolů a mnoho dalšího. A jak tedy vypadá moderní spolupráce v rámci MS Teams, co všechno tento software umí a jak jednoduše tyto nástroje využít?

Číst dál...

Moderní nástroje pro komunikaci a sdílení obsahu

Správně nastavená správa dokumentů šetří čas a umožňuje zvýšit efektivitu. V technologiích Microsoft 365 je obrovský potenciál, a ne všichni jej dokážou naplno využít. Po nasazení cloud řešení Microsoft 365 stále používají převážně jen Word, Excel a Outlook. Snadné sdílení souborů napříč týmy, práce na dokumentech v reálném čase, dostupnost odkudkoliv či skvělá možnost automatizace. 

Číst dál...

Vliv Agile na společnost

Poslechni si záznam meetupu. Výhody Agile totiž nejsou jen v profesní rovině, ale mohou se rozšířit i do Tvého osobního života a mohou pomoci zlepšit Tvé myšlení a přístup k životu.

Číst dál...

Diskuze: IT projekty ve veřejné správě

Jak se liší pohled na projekty ve veřejné správě z pohledu dodavatele, zadavatele a komunity Česko.Digital? To jsme si poslechli na diskuzi, kterou jsme organizovali právě s Česko.Digital a Projektovým klubem. 

Číst dál...

Agile mimo IT

Co z agile může pomoci člověku v běžné životě? O tom jsme diskutovali na posledním meetupu, kde jsme se ponořili do světa agilních metodik, avšak tentokrát mimo vody IT.

Číst dál...

Testování grafických i textových instalací v QA

Meetup proběhl pod záštitou Test Stack komunity u nás na Kavčích horách na téma Testování grafických i textových instalací v openQA s Pavlem Dostálem a my pro Vás máme záznam! 

Na meetupu se účastníci dozvěděli, jak je možné pomoci openQA testovat různé verze operačních systémů na rozdílném hardwarovém nastavení. Pavel nám ukázal jak jednoduše vypadají jednotlivé testy a výsledky daných testů. 

Číst dál...